Kanser Türleri Nelerdir?

Kanser Türleri Nelerdir?

İçindekiler 

1.Kanser Türleri Nelerdir?
2.Kanser Türleri Nelerdir?
3.En Sık Görülen Kanser Türleri Hangisidir?
4.Kanser Çeşitleri Nelerdir?
5.Kanser Türleri Nelerdir?

Kanser Türleri Nelerdir?

Kanser türleri nelerdir? Sorusuna yönelik olarak günümüzde birçok kişinin araştırma yaptığını ve bu konuyu merak ettiğini görmekteyiz.

Kanser türleri genellikle hücrelerin anormal bir şekilde bölünmesi sonucu ortaya çıkmaktadır. Geçmiş yıllara nazaran günümüzde oldukça sık bir şekilde karşılaştığımız kansere ilişkin tıp anlamında da büyük gelişmeler yaşanmıştır. Gelişen teknoloji ve tıp bilimi ile birlikte birçok kanser hastalığın tedavisi bulunmuş ve olumlu bir şekilde sonuçlandırılmıştır. Sizlerde kanser türleri hakkında bilgi almak için araştırma yapıyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda kanser türleri nelerdir? Sorusunu cevaplandırmaya çalışacağız.

Kanser Türleri Nelerdir?

Kanser türleri nelerdir? Kanser, hücrelerin anormal şekilde bölünmesi ve diğer dokulara yayılmasıyla ortaya çıkar. Her insanda görülebilir. Yüzden fazla türde kanser çeşidi yer almaktadır. Kanser türleri isimlerini genel olarak kanserlerin oluştuğu dokudan almaktadır. En çok görülen kanser türlerini sizler için listeledik.

  • Gırtlak Kanseri
  • Oral Kavite Kanserleri
  • Dudak Kanseri
  • Safra Kesesi Kanseri
  • Yumurtalık Kanseri
  • Rahim Kanseri
  • Prostat Kanseri
  • Pankreas Kanseri
  • Kan Kanseri
  • Cilt Kanseri
  • Meme Kanseri
  • Rahim Ağzı Kanseri

En Sık Görülen Kanser Türleri Hangisidir?

En sık görülen kanser türleri GDO’lu beslenme ve sağlıksız yaşam ile birlikte günümüzde oldukça artış göstermiştir. Özellikle Fastfood olarak tabir edilen sağlıksız besinlerin hayatımıza girmesi ile birlikte oldukça sık bir şekilde karşılaşıldığını görmekteyiz. Peki, en sık görülen kanser türleri nelerdir? Gelin, hep birlikte bakalım.

  • Gırtlak Kanserleri: Gırtlak bölgesinde başlayan kanserler epitel denen yüzey tabakada skuamoz hücreler olarak gelişir. Gırtlak kanseri özellikle tütün ve tütün ürünleri tüketenlerde sıklıkla rastlanılmaktadır. Sağlıklı bir yaşam oluşturmak ve gırtlak kanserinin önüne geçebilmek adına muhakkak uzman bir doktor tarafından muayene edilmek gerekir.
  • Oral Kavite Kanseri: Dudakların ve yanakların iç kısmını, dilin altındaki ağız tabanını etkiler. Erkeklerde daha sık ortaya çıkar. Yaşla birlikte görülme sıklığı artar. Oral kavite kanserde en sık görülen kanser çeşitleri arasında yer almaktadır.
  • Dudak Kanseri: Dudak kanserleri genel olarak alt dudakta ortaya çıkar. Erkeklerde bu kanser daha fazla görülür. Skuamoz hücreli kanser türü en fazla görülendir.
  • Safra Kesesi Kanseri: Safra kesesi karaciğerin altında bulunur. Safra kesesinin görevi karaciğerin çıkardığı safrayı depolamaktır. Ülkemizde sık görülen kanserlerden bir tanesidir. Gün geçtikçe sayısı artan bu kanser türüne yönelik olarak muhakkak uzman bir doktor tarafından yardım alınmalıdır.
  • Yumurtalık Kanseri: Menopoz sonrası dönemde görülen bu kanser türü erken dönemde tanı konulursa yüksek oranda iyileşir. Embriyonik döneme ait hücrelerde ortaya çıkan kontrolsüz bölünme nedeniyle görülür.
  • Rahim Kanseri: Rahim iç zarı kanseri Kadınlarda görülen bu kanser türünde erken tanı önemlidir. Erken tanı ile birlikte kanser hücrelerinin çoğalması önlenerek olumlu bir tedavi süreci hedeflenmektedir. Geciktirilmesi ya da ertelenmesi daha büyük sağlık problemlerine yol açabilmektedir.

Kanser Çeşitleri Nelerdir?

Kanser çeşitleri ile ilgili olarak bir kısmını yukarıda sizlerle paylaşmaya çalıştık. Kanser hücreleri bulunduğu ve zarar verdiği organa göre çeşitli rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Bu tür rahatsızlıkların önüne geçilebilmesi için erken tanı oldukça önemli bir yere sahiptir. Sizler için kanser çeşitleri arasında ön plana çıkanları listeledik.

  • Prostat Kanseri: Prostat, erkek üremesinde kullanılan salgı bezinden bir tanesidir. Prostatı oluşturan hücrelerin kontrolsüz çoğalması kanserin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bundan dolayı ara sıra kontrollerin sağlanıp muayene edilerek sağlıklı ve bilinçli bir şekilde hareket edilmesi gerekmektedir.
  • Pankreas Kanseri: Pankreas, midenin arka tarafında bulunan, kan şekerinin dengelenmesi için gerekli hormonları üreten bir salgı organıdır. Pankreası oluşturan hücreler işlevlerini yitirerek kontrolsüz bir şekilde çoğalır ve kanser oluşumuna neden olur.
  • Kan Kanseri: Lösemi, kan hücrelerinin aşırı şekilde çoğalmasıyla ortaya çıkar. Lösemiler akut veya kronik olarak iki türdedir. Akut lösemiler çocuklarda ortaya çıkar. Günümüzde birçok vakıf ve derken lösemiye karşı savaşta el ele hareket etmektedir.
  • Cilt Kanseri: Cilt dokularında meydana gelir. Cilt kanserleri ileri yaşlarda, aşırı güneşlenme de ya da bağışıklık sistemi zayıflayan kişilerde görülebilir. Cilt kanseri özellikle zararlı güneş ışınlarına maruz kalınması sonucunda meydana gelmektedir. Cilt kanserinde erken tanı ve tedavi oldukça önemlidir.
  • Meme Kanseri: Meme kanseri kadınlarda görülen kanserlerin başında gelir. Meme kanseri, meme dokusundaki hücrelerde ortaya çıkar. Meme kanseri riskine karşı olarak ara ara kontrollerin yapılarak bilinçli bir şekilde hareket edilmesi oldukça önemlidir.
  • Rahim Ağzı Kanseri: Rahim ağzı kanseri, meme kanserinden sonra görülen hastalıklardan bir tanesidir. Rahim ağzı kanseri, önlenebilir hastalıklar arasındadır. Bundan dolayı rutin olarak kontrollerin yaptırılmasında büyük bir fayda vardır.

Kanser Türleri Nelerdir?

Kanser Türleri nelerdir? Sorusuna ilişkin olarak sizlere kısa ve öz başlıklar halinde bilgi aktarmaya çalıştık. Kanser belirtileri kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Belirli yaştan sonra her insanın düzenli olarak muayene olması tavsiye edilir. Kanser tedavilerinde erken tanı oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle bu aşamada uzman bir doktor tarafından muayene edilerek bilinçli bir şekilde hareket etmek sizlere fayda sağlayacaktır. Bunun yanı sıra sizlerde kanser türleri ile ilgili olarak aklınıza takılanları ve düşüncelerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hemen Ara